måndag 2 mars 2009

mera Möbius

Det var kul att sticka Möbius så här är en till - stickad i det handspunna garnet jag fick av Ann och som jag berättade om här.



Garnet är entrådigt och S-spunnet och jag gillar hur det lägger sig när man stickar. Det blir en lång rak rad på ena halvan av maskan och så "snedstreck" av andra halvan. Det ger en trevlig effekt med mera liv i ytan. Den här gången hade jag 160 maskor och fortfarande rundsticka 6 och den blev också lite stor.



Här är den tvättad och man ser hur ojämnheterna i garnet också ger liv i ytan på den andra sidan.



Dags för nästa försök med Möbius; fortfarande rundsticka 6 men nu med 148 m. Den blev också lite stor så jag funderar starkt på att köpa flera rundstickor ;-)



Det är garnet av ullen jag spann här , det är tjockt och tunnt (och jag tvinnade med en maskinspunnet silketråd). Jag försökte få så stor skillnad på det tjocka och tunna som möjligt men jag tycker nog att det stickade ser sådär lite allmänt ojämnt ut bara...



Den lila halsen är tvättad och klar - den gråblå ligger till tvätt nu. Jag gärna skulle haft mera vitt i ullen här också, den ser "otvättad" ut i färgerna.

5 kommentarer:

Tvärslå sa...

Det är väldigt mycket mer liv i hemspunnet garn tycker jag.
Själv har jag litesvårt för saker man måste dra över huvudet men tycker det är snyggt ändå.

fale artut sa...

Spinner lite själv och gillar att kolla på andras alster. Det är så LYXIGT med handspunnet, särskilt det lite ojämna, det är ju då det blir liv i garnet....Tack för titten!

textil sa...

Det är inte så svårt att dra dessa över huvudet - de blev alla lite för stora :-)
Och ja, jag tycker också att handspunnet är bättre än maskinspunnet - lite lyx i vardagen! Kul att ni gillade det!

Annika sa...

Väldigt fint! Så härliga färger på garnerna!

textil sa...

Tack!
Och det är kul att sticka - får man bara till att lägga upp maskorna rätt, går resten av sig självt :-)