torsdag 18 december 2008

en annorlunda ullkam

I går var jag och hälsade på en kompis - och fick årets första julklapp :-) Ann har spunnit mängder med 1-trådigt garn och jag fick välja vilka jag ville ha.Det blev tre härvor i olika lila färger. Bilden gör inte färgerna rättvisa - de är mycket snyggare i verkligheten och skall bli något trevligt så småningom. Det är ungefär 450 g så det borde räcka till lite av varje :-) Jag gissar att ullen kommer härifrån.På första bilden syns också en bräda med spik - det skall bli en ullkam av en lite ovanligare modell som vi fick prova på spinnkursen tidigare i höstas. Ann och jag har samarbetat om utförandet dvs jag köpte spik och Ann gjorde det övriga. Inte en helt jämn arbetsfördelning förstås :-)


Här är en mycket dålig bild men jag hoppas ni ser kvinnan som sitter på golvet med ullkammen framför sig. "Handtaget" kan läggas under ena benet så att man får stöd och en bekvämare arbetsställning. Ullen läggs i kammen och en hel fäll kan dras ut till ett enda långt förgarn utan några skarvar. Det skall bli kul att testa om det fungerar.

6 kommentarer:

Tvärslå sa...

Va roligt ! Jag har inte ens tänkt på att man kanske skulle kunna göra en själv.
Det sprack inte trät ?

E-zignz /Z sa...

Va kul! Passar på att önska en god jul!

textil sa...

Tack och god jul till er också!
Ann borrade hål för spikarna först och de fästs med en ny bräda som skruvas fast undertill på "spikbrädan". Tyvärr hann jag inte testa ullkammen före jag åkte hemifrån men jag tror verkligen den kommer att fungera finfint :-)

Cecilia N sa...

Ska man alltså inte ha en kam till?

lena444 sa...

Vad använder man för spik?
Mvh Lena

lena444 sa...

Vad använder man för spik?
Mvh Lena