tisdag 2 december 2008

spinnexperiment

För några dagar sedan experimenterade jag med spinnrocken och här är resultatet. Det är merinoull köpt färdig färgad och spunnet med långt utdrag och bara en hand dvs ungefär som man spinner på långrock. Inte så helt lätt att få jämnt det där :-) Efteråt tvinnade jag med vanlig kedjetvinning och på bilden ser man tydligt att jag har hållit olika hårt. Några gånger har jag hållit öglan för hårt, det är där två av trådarna är hårda och den tredje lös och några gånger har det blivit det motsatta - den ensamma tråden har för hård spänning... Jag får väl träna lite mera på den här tekniken om jag skall fortsätta kedjetvinna...Här är ett annat experiment; här har jag tvinnat ett relativt grovt 1- tråds garn av någon crossbred-typ ull med två 2-tråds maskinspunna garner. Först tvinnade jag åt ena hållet och därefter åt andra hållet. Jag gillar hur de bruna tunna garnerna lägger sig som en kedja runt det handspunna garnet - även om färgerna kanske inte var så lyckade just här. Inte vet jag vad ett sådant garn skulle kunna passa till heller - jag får fundera vidare på det och möjligen provsticka lite sedan. Till strumpor borde det bli ett starkt garn med de bruna trådarna samtidigt som den vita ullen borde göra strumporna mjuka? Eller kommer det bara att se konstigt ut kanske???

2 kommentarer:

Frida sa...

Gillar verkligen det sista garnet, men misstänker att det kanske inte blir lika snyggt om man stickar med det. Måste testa något liknande någon gång i framtiden...

textil sa...

Jag funderar också på hur det blir som stickat eller vävt - det står fortfarande på schemat över "saker att göra"! Kul att du gillade garnet!