fredag 12 december 2008

om städning

Nya disktrasan från Linneväveriet i Horred :-) Den är vävd i 50 % bomull och 50% bambooviscose. Jag gillar att man skriver ut "bambooviscose", man kan lätt tro att det är riktiga bambusfibrer plockade direkt från växten och inte konstfibrer om det kallas bambus... Jag skrev lite om det och andra konstfibrer i det här inlägget om någon är intresserad.

Det nya med den här disktrasan är att den skall steriliseras i mikrovågsugnen. Det verkar smidigt och bra - men jag har inte testat det än så länge. Vi är väl många som faktiskt inte kokar våra disktrasor så ofta som man borde - eller som använder disktrasor som inte alls tål kokning. Inte så hygienisk faktiskt. Jag har hört talas om de som bara lägger disktrasan i diskmaskinen och hoppas att den blir tillräckligt ren där men jag tvivlar egentligen på att det fungerar. 60 grader eller 50 grader räcker nog inte.

Men den här disktrasan skall man alltså kunna köra i mikron i ett par minuter och den skall bli helt ren dvs steril. (Man får förstås skölja den också) Jag har letat efter tvättanvisningarna på Linneväveriets hemsida men lyckas inte hitta dem där just nu. Hemsidan har förresten mycket intressant info om företagets miljöpolitik om man vill veta hur de har försökt lösa en del av textilindustrins miljöproblem.En bild på lilla bilen som inte har så mycket med städning att göra kanske...
...frånsett det att nya dammsugaren liknar mycket på en bil.
Det är väl fortfarande så att bilar och bildesign riktar sig till män - så skall man uppfatta det som att dammsugning numera huvudsakligen är en maskulin aktivitet? Jag kanske till och med kan skippa dammsugning från och med nu??? På den andra sidan är det min egen bil så argumentationen haltar nog lite här - men det var väl ett bra försök? ;-)

2 kommentarer:

E-zignz /Z sa...

Vilken trevlig blogg du har! Denna kommer jag att följa med glädje!

textil sa...

Tack - trevligt att höra!:-)