söndag 28 december 2008

julaktiviteter

Nu har jag haft en liten "kurs i färgning"; det var en liten fortsättning på "spinnkursen" tidigare i höst. Tråkigt nog glömde jag ta kort på grytlapparna som Maren stickade av garnet hon spann då - jag skall se om jag får gjort det senare. Både Kristian t.v. och Maren hade med sig sländor och ull till skolan och demonstrerade för sina klasskompisar hur man spinner.
Men den här gången färgade vi alltså ull i mikron - det blev många olika sorters ull och många olika färger förstås :-) Några kompisar ville också vara med och prova på.


Och här är resultaten - ull i många vackra färger som skall spinnas på slända. Killarna tyckte bäst om höstfärgerna medan tjejerna mest gillade rosa och blå. Och så är det förstås alltid lika kul att se hur snyggt det faktiskt blir! Men oj så tråkigt att vänta på att ullen skall torka...Mamman fick också testa lite med den färgen som blev kvar..

2 kommentarer:

E-zignz /Z sa...

Vad kul det verkar! Jag måste fråga... Hur blir ullen efter färgning i micro? Blir den stickig eller klarar den av den snabba upphettningen??

textil sa...

Ja det är faktiskt jättekul! Ullen blir kanske pyttelite sticksigare men inte så mycket att det stör. Jag tycker att det faktum att det går så snabbt uppväger för att ullen kanske blir något sämre. Ullen tovade nog lite under påläggningen av färgen medan vi höll på här - men är man försiktig borde det inte vara något problem tycker jag.