söndag 17 februari 2008

kuddar på Varbergs museum

Idag har jag varit på vernissage på utställningen "Sitt fint - stolar och dynor i folkkonsten" på Varbergs museum. Det var mycket folk och en del tittade faktiskt på mina kuddar också!
Och några tog kort...

Den svarta och den vita kudden har jag gjort. Baksidan är av två olika handvävda tyger, stoppningen är otvättad ull från texel och gute och framsidan av plast. Tanken var en stilla protest mot superwashbehandlingen av ull.Här är framsidorna av kuddarna. Som sagt var tanken att visa hur vi fråntar ullen (och fåren) en av de viktigaste egenskaperna när vi plastar in eller klorbehandlar ullen till superwash ull. Det plastifierade fåret. De reaktionerna jag har fått än så länge tyder inte riktigt på att budskapet om det plastifierade fåret gick fram, folk gillar mest att titta på ullen :-)Ni känner kanske igen tygerna härifrån - här är den svarta baksidan på den ena kudden och framsidan på den andra.

5 kommentarer:

Bloggspinner sa...

Gratulerer. Det er alltid morsomt å få med arbeidene sine på en utstilling. Putene ser fine ut.Jeg likte tankene og ideene dine. Og jeg tror ikke så mange ville bruke superwashgarn hvis de visste hva de gjør ved å bruke det.

textil sa...

Takk, takk!
Nei det er virkelig synd at så mange vet så lite om superwash, de ser bare at det går å vaske ullen i maskin...

Mångsysslare sa...

Så gøy å få se bildene i bloggen din! Putene er jo bare SÅ fine!

Anonym sa...

Dina kuddar var jättefina, en av dom få som jag faktist kommer ihåg från utställningen. Kul ide!
/Jennie

textil sa...

Tack!