tisdag 28 oktober 2008

mera handspunnet

Även om jag tillbringar en hel del tid på väntrum för tiden har jag hunnit med att spinna lite. Det här är en bild av förra veckans skörd som nu ligger klar till härvling efter tvätt.Längst till vänster är ett 1-trådigt garn spunnet med långt utdrag eller longdraw, det blev ett mjukt och skönt garn med mycket effekter. Ullen är texel/finull från Egeby och är mycket mjukare än man skulle tro. Nästa garn är i samma teknik men här färgade jag den grovkardade ullen först och spann kardrullerna i de olika färgerna.

Det pastelliga är ett tjockt och mjukt 2-trådigt garn där fibrerna är köpta färdigfärgade - till mössa eller vantar kanske? Det röda är handfärgad texel som jag berättade om här - det blev 3-trådigt och är tänkt till strumpor. Det mångfärgade till höger är 2-trådigt och är också spunnet av färdigfärgade fibrer, kvaliten heter "lantull" och kommer härifrån.Och här hänger garn av ull/angora och ull/silke, prydligt märkta med längd och material. Det kan tänkas att några av de här garnerna kan beskådas på "en julmarknad nära dig"...

2 kommentarer:

Tvärslå sa...

Låter väldigt trist det där med att tillbringa en massa tid i väntrum...men det där med "en julmarknad nära dej" låter spännande, fast kanske långt från mej.
Räkna med att jag ska hålla ögonen öppna :)

textil sa...

Usch ja - väntrum är inte kul. Och så är det så många av dom! :-)
Men det är inte så farligt - det går nog bra.
Julmarknaden är långt från mig också faktiskt. Jag skall rapportera här - om den blir av vill säga.