lördag 4 oktober 2008

garn till blöjbyxor

För ett par dagar sedan hittade jag en påse med ull från förra gången jag gillade att spinna. En hel del damm hade förstås tillkommit under åren... Då - för många år sedan - spann jag ull från Sotenäs spinndrift till en liten babytröja. Jag tror det var finull och med tillsatt lanolin. Spinneriet finns inte längre såvitt jag vet och blöjbyxan som hörde till blev aldrig klar. Det låg ett nystan med 1-trådigt garn i påsen så nu spann jag upp resten av ullen och försökte att få ungefär samma grovlek. Jag tycker nog att jag lyckades ganska bra med tanke på att den ena tråden hade legat så länge uppnystat och dessutom var spunnet på en helt annan spinnrock - det kanske är så att jag faktiskt har lärt mig saker det senaste året :-)
Nu skall jag bara fundera på vad jag skall använda blöjbyxegarnet till, runt 170 m blev det. Det är lite dåligt med bebisar härikring...

5 kommentarer:

Tvärslå sa...

Va fint det blev,det ser verkligen mjukt och mysigt ut.
Jag stickade också blöjbyxor en gång i tiden, patentstickade om jag minns rätt...tror till och med att jag har kvar dom någonstanns.

Anonym sa...

jo Alan Waller som hade spineriet tillsamans med en annan la ner det hela, lönsamheten och livet du vet...men han är fortfarande igång och föreläser om ull, mkt intressant och han kan det mesta om ull!

synd att dom lade ner, jag tror dom gjorde nåra av de finaste garnerna i sverige, och utnytjade ullen på ett mkt kunnigt sätt. Spinnmaskinerna bor förresten på gotland nu.

/annan

Zmul^ sa...

Hej vilken härlig sida. Gogglade på texel ull och hamnde här.Har skaffat 2 st texe ull och har mycket att  lära mig..=)Kanon sida..

Mikaela sa...

jaru.. lika lite till hjälp här som vanligt. Stött på liknande problem fast i tröjform. Själv har jag fortfarand inte en aning om vad man skulle göra av dem.

textil sa...

Tack för snälla kommentarer!
Jag vet fortfarande inte vad jag skall göra med garnet - det ligger i "lådan-för-handspunna-garner-som-jag-inte-vet-vad-jag-skall-göra-med" än så länge :-)