söndag 18 november 2007

karamellfärgat effektgarn

Det garnet som skulle bli hårdspunnet och hårdtvinnat varpgarn blev till slut för otrevligt att jobba med så jag slutade spinna efter en halv spole. Det blev inte alls bra samtidigt som det sved i händerna av något ämne som fanns kvar i ullen. Här har jag tvinnat ihop det med ett lopi-liknande garn till effektgarn med "ploppar". Lopin var spunnet åt andra hållet - i Z medan mitt garn var i S, på härvträet såg det fortfarande relativt ok ut.
I vatten blev det något helt annat...
Garnet var redan förstört så då kunde jag fortsätta tänkte jag. Här har jag färgat i mikron med karamellfärg från Ekströms och ättika. Den gröna färgen är - om möjligt - ännu skrikigare i verkligheten. Den orange färgade jag tidigare i sommar med röd och gul karamellfärg. Den gröna och den gula verkar fastna på garnet men den röda färgen kunde jag skölja ur. Hade jag inte tröttnat på sköljandet, hade nog härvan blivit helt gul till slut.
Såhär var det tänkt mitt effektgarn skulle se ut, med ploppar lite här och var. På bilden håller jag garnet utsträckt - om jag släpper snurrar det ihop sig. Allt kan inte gå lika bra varje gång... men det kunde kanske fungera till en bouclématta om inte annat?

2 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Jeg synes det grønne garnet ser spennende ut. Men hadde nok latt være å farge det om det var opp til meg. Det går sikkert å bruke til et spennende prosjekt. Lykke til videre!

textil sa...

Det var nog inte det mest lyckade garnet jag har spunnit eller färgat i mitt liv :-)
Men de riktiga färgerna ligger på vinden och de här fanns nära och lätttillgängligt i kökskåpet... Lopigarnet var troligen färgat i "naturfärg" och det skar sig tydligt mot det bruna. Lopin var ett gammalt garn från Bergère du Nord med "äkta isländsk ull" som det stod på etiketten.