fredag 9 november 2007

garn till nålbinding

Här är garnet som jag har spunnit till att nålbinda med, det är det som tvättades i bräckt vatten. Garnet är tjockt, 5 härvor väger ungefär 450 gr och är tillsammans bara 300m. En av härvorna är mycket hårdare tvinnad än de andra men det blev inte så stor skillnad som jag trodde det skulle bli.
Just nu nålbinder jag mobilväskor för att testa olika bindingar - jag vill ha en tjock och stabil binding. Då använder jag garn från Madame Lutuss - ett trevligt lite spinneri i Madängsholm som är kravcertifierat och det enda spinneriet i Sverige där man garanterat får tillbaka sin egen ull.


Tyvärr blir det ingen bild av mina mobilväskor men här är ett par sockar/tofflor jag gjorde i somras. Det är också av handspunnet garn och av två olika sorters ull som krympte olika mycket. Det ena garnet hade jag dessutom färgat och det krympte minst förstås. De blev väldigt hala så de har inte använts speciellt mycket. Bilden ljuger lite - de är lika stora men som sagt allt för hala för att användas.

2 kommentarer:

Ilsefin sa...

Det är så intressant att följa dina ull-experiment, tack för att du delar med dig!

Och jag är så impad av dit egenspunna garn. Jag har bara provat på att spinna litegrann, men åh vad kul det är. En vacker dag ska jag investera i en egen spinnrock och spinna loss jag också :)

textil sa...

Trevligt att du gillar bloggen! Det är kul att spinna men inte så helt lätt att få det garnet man vill ha - det blir mycket "effektgarn" här hos mig! :-)