måndag 22 september 2008

Maren lär sig spinna

De senaste dagarna har jag visat Maren hur man spinner på slända. Det är kul att se hur snabbt barn lär sig. På bilden ovanför ser man hur djupt koncentrerad hon är när hon spinner.



Men efter bara en liten stund kan hon titta på barnprogrammen samtidigt som hon spinner! Maren fick prova några olika sorters sländor men den här blev favoriten. Det är en billig men bra topptyngd slända som (kanske) heter "Barebones".



Och här är resultaten efter ett par dagars spinnande - det är lite blandade kvaliteer av ull, merino multi, "Glad" från Spinspiration och längst bak lite naturfärgad ull från familjens får.



Nästa steg skall bli att lära sig sticka eller virka något av det nyspunna garnet. Maren är nio år och skall egentligen lära sig sticka på skolan först nästa år men jag har en känsla av att hon inte kommer att vänta så länge :-)

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Det får vi verkligen hoppas. Det är ju nu nästa generation hantverkare ska stöpas och formas ;)

textil sa...

Jag tror Maren blir en duktig hantverkare! Och hennes bror också men jag har tyvärr inte några bilder på honom när han spinner - han tyckte dessutom det var kul att karda!