måndag 1 september 2008

brickvävning i missed hole

En fågel vävd i en teknik som brukar kallas "missed hole" - ett helt hopplöst namn på en vävteknik men de korrekta tekniska namnen inom brickvävningen är inte så mycket bättre - den här tekniken kallar Peter Collingwood "Hopsack combined with floats on one side of the band and with areas of warp twining"! Nu har inte Collingwood analyserat de isländska banden som den här tekniken kommer ifrån så det har varit en del diskussioner om hur korrekt det egentligen är att kalla de så. Det är band som finns på ett antependium från Höfdi kyrka på Island och som är mycket intressanta och dessutom mycket vackra. Fågeln är bara ett litet motiv från bandet, jag har vävd i lin och inte i ull som det skall vara.Och för att hålla stilen - här är en bild av mina benbrickor som en mycket trevlig och snäll tjej gjorde åt mig. Brickorna är 2,5 x 2,5 cm och kul att väva med, de är lite tyngre än mina vanliga brickor av spelkort och så förstås mycket mindre.

Jag har nu förhoppningsvis fått ordning på datorn igen - det visade sig vara ett litet program som följde med den nya skannern som ställde till det. Det "lilla" programmet var på gott över 3000 Mb, användes alltid och var senast i gång år 2078. Det var det programmet som skulle registrera skannern...jaja.
Och en av de andra datorerna hade fått ett "kul" virus där man skulle betala för att slippa krypteringen eller vad det var - det tog också en hel del tid att få bort. Usch ja - men nu hoppas jag verkligen att allt fungerar som det skall igen.

4 kommentarer:

Tina sa...

Jättefint mönster på bandet. Och vilka brickor! Hur fick du tag på dem? Hur tjocka är de? De horn- och benbrickor jag har sett har varit alldeles för tjocka för att kunna använda ordentligt.

Tvärslå sa...

Hm... intressant det där.(ett senare projekt)

Elise sa...

Jag tycker alldeles väldigt mycket om fågelmönstret!!! Jättefint!

textil sa...

Tackar, tackar!
Jag gillar också mönstret och har vävt det i olika omgångar. Originalbandet har många kul motiv.