torsdag 6 augusti 2009

babykoftan och sjalen

Sjalen jag visade här blev för liten tyckte jag så jag repade upp och stickade en liten babykofta i stället. Den här modellen som man stickar sidlängs med korta varv brukar vara lättstickad och sitta bra - det har den gjort de andra gångerna jag stickade. Men inte så den här gången - jag följde nog fel beskrivning. Resåren vid ärmarna fick stickas på efteråt och för kroppen stickade man bara korta varv en gång och inte två som annars. Ullen är shetlandsull och lite sticksig - inte speciellt lämpad för babykläder men jag tyckte det var intressant att se hur färgerna lade sig i tröjan. Båda ärmarna fick lila färger medan rygg och framsida blev mest turkos.



Jag behövde inte allt garn till koftan så det blev kvar en liten babysjal av det jag inte repade upp. Shetlandsull är nog obehagligt att ha på sig för små bebisar och de kan lätt trassla in sig i sjalen. Inte bra.




Men på den andra sidan - mottagaren bryr sig nog inte så mycket. Hon har helt andra och mycket allvarligare problem ;-)

2 kommentarer:

Tina sa...

Det blev ett väldigt vackert set, även om det kanske inte är idealiskt ur babysynpunkt. Men som dockkläder är det ju otroligt fint! Och härliga färger som verkligen gör sig väl i den stickningen. Men vad ska du göra med den stackars dockan? :)

textil sa...

Jag får nog anlita en dockdoktor! :-)

Kul att du gillade setet!