onsdag 19 augusti 2009

favoritpallen

Det är inte så ofta jag visar träslöjd här på bloggen men här kommer favoritpallen! Den står på en fäbod och passar utmärkt till omgivningen där - funktionell och vacker med spännande linjer. Den är ihopsnickrad på ett till synes enkelt sätt.Uppochner liknar den på... tja jag vet inte riktigt men den har en spännande form. Och tittar man lite extra noga ser man att den inte alls är så enkel att göra själv som man skulle tro. Personen som snickrade den - och som troligen bara hälsade på på fäboden visste hur man gjorde.Jag kommer ihåg pallarna - det finns en 4-5 stycken - i olika färger. De har varit både blå och gröna men just nu är de röda. Det visade sig tyvärr att den röda färgen inte var av riktig rätt sort så under ett regnväder flagnade färgen...Här syns konstruktionen lite bättre, ett kul sätt att göra det på tycker jag. Det enda tråkiga är förstås att det inte är mina pallar - och att de faktiskt inte är så sköna att sitta på. Men man kan inte få allt ;-)

3 kommentarer:

Hultaflickorna sa...

Härlig brukskonstruktion! Gillar dom skarpt. Skall vi tillverka några i vinter??? Man kan ju förbättra konstruktionen genom att runda till alla hörnen lite. Sedan kan man ju höja komforten genom att väva/sticka+tova en härlig tjock dyna fylld med fårull. kram Ann

textil sa...

En tjock dyna med fårull behövs nog om man skall sitta länge där :-)

Caprifool sa...

Men så klurigt! Sånt gillar jag! Och så har jag numera egen vaddering, och sitter skönt hur platt och hårt underlaget än är :-)