söndag 21 juni 2009

värdelösa grytlappar

Jag har lite svårt att hinna med att blogga för tiden - i stället för mina 2 inlägg i veckan har det blivit bara ett tyvärr. Jag läser alla kommentarer jag får - stort tack till er alla! men jag hinner oftast bara svara när jag skriver ett nytt inlägg till bloggen - alla får alltså svar men som sagt det händer att det tar lite tid - jag ber om ursäkt för det.
Lite av det samma gäller hantverket - det blir bara småsaker nu för tiden. Senast i raden är "värdelösa grytlappar" - bilden ovan är dominostickade grytlappar av det kedjetvinnade garnet från förra inlägget. Mjuka, sköna och ulliga - men förstås helt värdelösa som grytlappar ;-)Och här är en annan modell grytlapp från Vivian Höxbros bok med det andra 3-trådiga garnet från förra inlägget (+ en rest vanligt ullgarn där det handspunna inte räckte til).
Det här är första gången jag testar dominostickning ( jag missade dominovågen för några år sedan) och det är faktiskt riktigt kul. Lagom stora fyrkanter att sticka i små pauser i vardagen :-)Bild på båda "grytlapparna" (eller provlapparna som det egentligen är förstås). Jag tycker man ser klart hur färgerna beter sig beroende på om man kedjetvinnar eller bara tvinnar utan någon större plan med det hela.
På den andra sidan kan de dova färgerna passa bättre till en vanlig brukströja medan det kedjetvinnade ju blir lite skrikigare... Jag skall fortsätta testa dominostickning i alla fall - det verkar vara en bra teknik om man vill ha rena "färgfläckar" för sitt handspunna garn.

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vilken skillnad. Knappt så man tror att det är samma färgbad.

textil sa...

Ja tänk vad olika det kan bli! Det var kul att se skillnaden och jag måste nog tänka till lite mera när jag skall spinna handfärgade topsband nästa gång!

Caprifool sa...

Vad bra! Första bilden är den första jag sett taget från så pass nära håll att jag kan se att jag själv gjort rätt. Tack!