onsdag 24 juni 2009

mera grytlappar i dominostickning

Jag fortsätter att sticka mig genom Vivian Höxbros bok - det är precis lagom i den här värmen - det är till och med för varmt att spinna! Men nu när det handspunna ullgarnet har tagit slut fick jag övergå till diverse bomullsrester av lite olika kvaliteer.Minigrytlappen nede till vänster är nummer 1 i boken Dominostickning, de två grytlapparna från förra inlägget är nummer 2 och 3, den runda är nummer4, den rutiga nummer 5 och så den randiga nummer 6. Jag håller på med nummer 7 som har rutor...
Det är ett kul sätt att lära olika ihopstickningar och lite annat som man kan ha nytta av i andra sammanhang. Själva grytlapparna blir väl sisådär - avigsidorna är inte snygga och de är lite för tunna... lite värdelösa de med alltså. Man skall sticka in änderna och lämna 1 cm av tråden så den inte glider ur - det blir inte så snyggt här hos mig.


Här är ett annat par grytlappar i dubbelvirkning från förra veckan - de fungerar troligen bra som grytlappar, de är täta och stadiga även om jag bytte till ett grövre garn och en grövre virknål än vad man skulle ha. I stället för de snygga samstämda färgerna jag köpte blev det de här färgerna men de skyddar nog mot värme. I dubbelvirkning virkar man fastmaskor och sticker ner i bakre maskbåge både från förra varvet och förrförra. Det blir tjockt och det växer sakta...

2 kommentarer:

Birthe P sa...

Dominostrik er en rigtig fin teknik. Jeg har brugt sammenstriknings-teknikkerne til utallige modeller siden jeg fik fingre i Høxbros bog for snart mange år siden.
Grydelapperne er alle rigtig flotte!

textil sa...

Tack, det var snällt sagt!
Just nu funderar jag på vad jag skall sticka härnäst - en pläd vore förstås något :-) men det måste nog vänta tills det blir lite svalare väder!