fredag 22 maj 2009

vårull på kardmaskin

Den här gången testade jag att karda kort vårull på kardmaskinen - fibrerna är ungefär 2-3-4 cm långa och nu fastnade det mängder av fibrer på lilla trumman! Ullen är från vårens klippning och är egentligen för kort till att vara bra till handspinning. Jag tyckte att jag gjorde på samma sätt som med topsbanden så skillnaden beror väl på vilken ull man har.



Såhär blev kardfloret efter första gångs kardning. Inte helt bra.



Och efter andra gångens kardning. Nu är ullen klart bättre och går förstås att spinna med men jag skall nog karda en tredje gång för att se om jag får en så stor förbättring som Fannin tycker man skall få. (Jag hoppas bilderna är så tydliga att man ser skillnaden förresten). Allt får tyvärr vänta tills jag får lite bättre tid. Men då skall jag testa ullen på den nya spinnvingen som kom i posten i går. Återkommer med bilder på den också! :-)

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jag tyckte det var stor skilnad på kardfloren! Tack för att du tar dig tid att dela dina erfarenheter via bloggen!

Hultaflickorna sa...

Så kort ull är svår att få ett riktigt fint resultat med på Louet (har ju en Junior med samma grovlek som din lånemaskin). Brukar därför köra en gång extra på den finare grovleken på min Ashford. Spara en tuss och prova nästa gång du kommer förbi så får du se.

Ullfull sa...

Vilken fantastisk blogg Du har, så mycket information om spinnandet o spinnrockar!! Jag har fått låna en spinnrock av min svärmor o nu vill jag lära mig o spinna!
Tack för Din sida, oerhörd hjälp!!

textil sa...

Det är alltid så trevligt att höra att ni gillar och har nytta av vad jag skriver om - tack skall ni Elisabeth och Ullfull!

Självklart vill jag testa din Ashford Hultaflickorna :-) Det skall bli spännande att se om de olika hastigheterna gör någon skillnad?