måndag 19 januari 2009

mera provspinning

Nu har jag provspunnet lite med en av de andra spolarna som kom med spinnrocken. De andra spolarna är lite mindre än originalspolen så jag har fått använda en liten bit papprulle dvs skuren från en tom garnrulle och en bit skumgummi för att hålla spolen på plats. Egentligen skall skumgummit ligga inuti garnrullen men det har glidit ut och funkar lika bra för det :-)Såhär ser det ut, lite av garnrullen och skumgummit på tenen och de två olika spolarna. Det är "Avundsjuk" på den ena och norsk naturfärgad brun ull på den andra spolen.Mina spolställningar passade inte till den stora spolen så det fick bli två godislådor i plast med varsin sticka, dessutom med två olika stickor just här :-) Det funkar lika bra som alla andra spolställningar.Och här är garnet - med tanke på alla mina justeringar och experiment under tiden blev det ett mycket trevligt garn. Lite ojämnt förstås men helt acceptabelt - och det borde bli ett mycket starkt (men lite sticksigt) strumpgarn som helt säkert tål att tvättas i maskin.Jag måste nog snart läsa bruksanvisningen för inställningarna för färgerna på kameran snart... garnet är mycket snyggare i verkligheten än här på bilden, den bruna naturfärgade ullen skimrar lite i blålila och hela härvan ger nästan ett mörkt blått intryck på lite avstånd. Det lyckades jag inte få fram på bilden... men det är nog det garnet jag är mest nöjd med än så länge - eller just nu i varje fall :-)

3 kommentarer:

Tvärslå sa...

Riktigt supersnyggt garn, jag blir så sugen på att spinna...
Tänkte jag frågar väl alla - Vet du någonstanns där man kan få tag på spolar ? Gamla som nya.. jag har bara 2 som passar min spinnrock och ett gäng som inte passar, tenet är för grovt :(

Ulrika sa...

Jag har också problem med färgerna när jag fotar garn. Vissa säger att det blir bäst utomhus. Jag har provat med olika bakgrunder, massor av extra belysning så jag slipper blixten, utomhus innomhus och med inställningen "inomhusfotografering" på kameran, men oftast måste jag prova samtliga på ett och samma garn för olika inställningar passar olika garn/färger...Tur att det finns digitalkamera så man kan radera när man är klar.

textil sa...

Tack - ja det är kul att spinna! Jag tror man lättast hittar spolar på loppis eller Tradera och liknande ställen. Kan du inte putsa/borra bort lite på spolarna eller är det för stor skillnad? Om du har tur kan det finnas nya att köpa som passar - kolla hos de olika spinnrocksmakarna.
Ulrika - jag hittade en knapp som det stod "Focus" på här om dagen ;-) Helt klart dags att läsa bruksanvisningen. Kameran jag har är faktiskt riktigt avancerad och jag kan ställa in vilka färger jag vill ha efter vilken belysning som finns - jag har bara inte listat hur man gör än så länge.. En lite bättre bild av garnet finns på spinngalleri.blogspot.com