söndag 6 april 2008

kuddar och kuddstoppning

På utställningen Sitt fint på Varbergs museum finns en låda med olika kuddstoppningar. Ull, fjädrar och så den mest intressanta - den med olika tygbitar, skräp och trådar ihopsamlade av sådant som man nu slänger.Mycket bomullstyg, lite linne, ull och en hel del man inte vet vad det är. Nu samlar jag skräpull för att använda i kuddarna till örngotten jag köpte på loppis och som jag har berättat om tidigare. Det går åt mängder av ull till de två så jag kanske får fylla upp med garnrester eller något annat. kanske får jag ta med små tygbitar av handvävda ylletyger också. Beror förstås på hur mycket tålamod jag har och hur mycket ull jag skall tvätta framöver...En av mina favoriter på utställningen som har lite samma stil som mina örngott - även om det här nog är en nytolkning. Jag gillar att man ser den blommiga innerkudden i öppningen. Tyvärr fick jag inte med mig namnet på den som har gjort kudden.Det här är också en favorit - helt annorlunda än de andra kuddarna på utställningen. Tycker mig minnas att det är en elev på Löftadalens folkhögskola som har gjort den - men är inte helt säker där heller tyvärr. Jag måste nog åka till museet igen och kolla upp det och samtidigt putta till mina kuddar lite - den otvättade ullen har nog sjunkit ner under tiden som har gått...Och den här bilden har inget med kuddar att göra alls, annat än att det är fönstret i utställningssalen. Inte så svårt att tänka sig soldater stå vid fönstret och speja efter fienden här...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Måste bara säga att jag blev jätteglad att stöta på min dyna på någons blogg. Det är jag som har gjort den gröna och rosa dynan. Anemone textilia roseus heter den och är ihopsydd av små klyftor av handfärgat bommulstyg. Jag gick textil på Löftadalen under ett år.
/Jennie

textil sa...

Vad kul att du hittade hit! Ursäkta att jag inte fick med mig ditt namn från utställningen (jag borde faktiskt komma ihåg att fota katalogen också!). Din dyna blev en av mina favoriter där den låg som ett smycke (eller som en ros?) som en av de första dynorna man såg. Mycket passande namn :-)

Utopia Artists sa...

Hej
Jag googlar kuddstoppning för att jag försöker hitta alternativa material till ett gäng meditationskuddar. De ska vara ganska höga och fasta och ge bra stöd. Undrar om ull kan funka? Om det inte sjunker ihop och blir platt och knöligt? Har du några erfarenheter, blir jag jätteglad för svar, gärna på anjaryden1234(a)yahoo.se. Här använder jag utpoiartists id, en testblogg jag gjorde en gång när jag var i Australien.

textil sa...

Utopia Artists fick ett privat svar som i princip gick ut på att jag inget vet om meditationskuddar men att jag tror att texelull kunde passa...