fredag 25 april 2008

fibrer att spinna av

Månadens fibrer från Spinspiration var Turkos - en av mina favoritfärger! Tyvärr ligger dom fortfarande i sin plastpåse... Det är Falkland (som inte alls är någon får-ras men öar i Södra Atlanten) så jag vet inte riktigt vilken sorts ull det är. Undrar också vilken får-ras som har ullen som heter "Norwegian wool" och som säljs lite varstans? På bilderna är det alltid grå ull medan merparten av de fåren jag har sett i Norge är vita...
Trevliga färger var det på Spinspirations sändning i varje fall!




Och här är en hög från Spinnvilt - 700 gram helbrun BFL och 100 gram är blandat med silke. Det skall bli en tröja till vintern är det tänkt och härvan med silke passar väl bra till halsen? Det är mjuk och skön ull så lyckas jag spinna den på ett bra sätt blir det nog en jätteskön tröja.



Men så var det alla ufo'n som ligger runt ikring och som skall bli klara först. Här är en som jag skrev om i oktober ifjol. Det är inte så mycket kvar nu men det går seeegt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den bruna ullen från Spinnvilt ser underbar ut. Hoppas få se färdig tröja så småningom. Ufon i vävstolarna har vi nog lite var. Jag får väl också rycka upp mig, men det finns så mycket annat som för tillfället är roligare. Spinna på nybyggd långrock t ex.

textil sa...

Vad kul att du har byggt en långrock! Det skulle jag gärna testa någon gång, det ser lite elegant och "dam'igt " ut sådär när man går fram och tillbaka. Hoppas vi kan få se bilder - bilderna på tröjan lär nog vänta på sig en stund tror jag :-)