tisdag 10 februari 2009

nygamla spinnrocken har kommit hem

De senaste dagarna har jag kört bil igen - obefintlig snöröjning, mycket trafik och en resa som tog dubbel så lång tid som vanligt....Den här bilden är tagen just den kvarten det var något så när rimligt väder. De resterande 25 timmer var det snökaos, halka och ungefär 20 km/t som gällde. Usch ja.Men nu har nygamla spinnrocken äntligen kommit fram till sin nya ägare. Och det går snabbt att lära sig spinna när man är 9 år, man testar att trampa lite så att spinnrocken går åt rätt håll och sedan är det bara att börja! :-)


Och snart är spolen fylld med garn från ullen vi färgade i julas.

Nästa gång vill Maren lära sig att väva med garnet hon har spunnet... jag har en känsla av det kommer att gå lika snabbt att lära sig det!

6 kommentarer:

Birgith sa...

Visst är barn fantastiska på att ta till sig livets väsentligheter. Tur att det finns mor/farmödrar (?) som har förmåga att lära ut sitt hantverkskunnande till den yngre generationen.

Anonym sa...

hallo,da möchte ich gleich auch auch mal das spinnrad testen!

ich liebe solche spinnräder sehr..haben eigene Geschichte, viel spaß

best wishes wiebke

textil sa...

Ja Marens mor/farmödrar är säkert stolta (även om jag inte har pratat med de) Det är alltid kul med barn som gillar att lära sig nya saker.

Du bist willkommen das Spinnrad auszuprobieren :-)

Birgith sa...

Ooops. Har visst gjort det- igen. Trampat lite fel. Hur som helst är flickebarnet duktigt oavsett vem som har lärt henne.

Hultaflickorna sa...

Kul att den vita spinnrocken kommit hem till sin unga spinnerska. Hoppas de får mycket skoj ihop! I min källare hade den bara tråkigt. Kram Ann

textil sa...

Birgith - jag lärde Maren att spinna men jag är nog inte hennes mormor/farmor precis...
Ann - jag tror spinnrocken kommer att användas flitigt framöver - den har fått ett gott hem :-)