tisdag 24 februari 2009

glittrigt garn 2

Garnet jag spann här är nu klart. Det var inte så lätt att spinna - eller möjligen är jag inte flexibel nog när jag spinner - det är stor skillnad på hur man bör göra när det kommer glitter eller angora :-)Här är t.ex en snutt uppe till vänster med bara glitter - sticksigt och inte så snyggt faktiskt. Jag gillar färgerna men skulle önska att det var lite mindre glitter och lite mera vit ull. Fibrerna såg mycket snyggare ut före de blev spunna!Nu har garnet blivit till en möbius-halsduk stickat efter beskrivningen härFöre tvätt.Och efter. Jag gillar modellen och skall nog sticka flera i ett mjukare garn. Det här var 170 m och jag använde stickor 6. Den blev lite stor men inte så att det stör..

2 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Snyggt, helt annorlunda än jag hade tänkt mig, men så är det ju ofta med handspunnet har jag märkt. Svårt att bedömma känslan utifrån en bild, men resultatet SER bra ut i alla fall.

textil sa...

Tack!
Jag tycker det är jättesvårt att veta hur ett garn blir utifrån fibrerna - just de här fibrerna hade mycket grå ull under den vita och turkosa och det såg jag förstås inte när jag köpte det. Men halsen blev helt ok i varje fall :-)