tisdag 3 februari 2009

glittrigt garn

Efter att ha spunnet grått raggsocksgarn var det dags för glitter och flärd. Kan man överhuvudtaget prata om flärd och handspunnet samtidigt förresten?



Det var alltså äntligen dags att spinna kardfloren jag köpte i höstas. Det är en blandning av många olika sorters fibrer - "merino, wool, mohair, BFL,bamboo, angora, silk, gotland, shetland, baby camel, alpaca, sparkle and glitz" heter det på hemsidan till spindlefrog och dessutom två band med paljetter som jag inte riktigt har bestämt vad jag skall göra med.



Jag tycker nog att det är lite svårt att spinna fibrerna, de kommer i olika sjok. En stund är det bara grå ull och i nästa bara glitter... Det skall bli spännande att se hur garnet blir - kommer jag att få alla fibrernas negativa kvaliteer eftervarandra i garnet? Dvs det grå filtar ihop sig under några meter och det vita (med lika mycket snodd) kommer att glida isär??? Förhoppningsvis får jag ett bra garn som går att använda - men man vet aldrig... Fortsättning följer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle nog säga att handspunnet garn alltid är flärd. Verkligen spännande att se hur resultatet blir.

The Willow Fairy sa...

Spännande.... har aldrig hört om så många olika fibrer i en enda röra. Ser fram emot resultatet och din utvärdering

textil sa...

Jag tvättade garnet före jag åkte hemifrån men det hann tyvärr inte torka så jag vet inte hur det blev. Men jag har en känsla av att det är utseendet som är det viktiga och inte hur det känns. Det glittriga sticks lite...
Jag hoppas kunna ta några bilder när jag kommer hem!