tisdag 8 januari 2008

virkning och virknålar

Det här är en hög med virkade lappar som jag har lovat göra färdigt. Jag har börjat virka ramar i brunt runtom och skall sedan sy ihop eller möjligen virka ihop de till en filt. De är virkade i olika sorters plädgarn - huvudsakligen 7/2.Det är många år sedan jag virkade senaste gången så jag fick kolla upp mina virknålar. Här är längst ner mitt favoritmärke men tyvärr hittar jag inte rätta storleken där. Den storleken jag behöver - nummer två - har tydligen försvunnit ner i någon låda under årens lopp. Nålen i mitten är en vanlig standardnål som klyver garnet och därför svår att arbeta med, den är iofs i rätt storlek. Den övre nålen är i bambus och är dels för stor, dels jobbig att arbeta med. Garnet glider inte och nålen känns för tunn att hålla i. Nu har jag surfat runt för att beställa en virknål i rätt storlek och med tjockt skaft men det verkar omöjligt att hitta. Jag tar tacksamt emot förslag på inköpställen där det inte finns någon minimigräns för att handla och som heller inte tar 50 -100 kr i beställningsavgift - och som framför allt har nålar av den typ jag vill ha!Här ser man lite bättre färgerna på lapparna - jag tror det blir ett färgglatt pläd med starka höstfärger!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har köpt virknålar ibland på loppis där de har trätt en penna på den. (tagit bort bläckpatronen och ersatt den med virknålen) Själv använder jag uteslutande Boyes virknålar. Har väl några grövre av andra märken. Men loppis är väl de råd jag kan ge dig för där brukar jag köpa så ofta jag ser en som jag gillar.

/Bonnmoran

Mångsysslare sa...

Herlige lapper du har. Frelsesarmeens utsalg burde ha, eller en annen second hand-butikk. Jeg har sett det her på Hjärta till Hjärta, men vet ikke helt når jeg skal dit neste gang. Tror at de nålene som er gode veldig fort forsvinner derifra igjen. Kommer jeg over noe så kan jeg sende deg, men har som sagt ingen konkrete planer.

textil sa...

Jag skall kolla på lokala loppiset i morgon :-) men blir förstås glad om du hittar någon mångsysslare!

Och så skall jag leta efter en penna i rätt storlek också - funderade lite på skumgummi men det blir nog jobbigt att hålla i tror jag - en penna är säkert mycket bättre!

Anonym sa...

Titta på loveknitting.se, där finns virknålar med tjockare skaft.

textil sa...

Tack för tipset! Jag hittade några som såg sköna ut som jag nog skall testa vid tillfälle.