fredag 5 oktober 2007

Evas brickvävning


Eva SO använder en annan typ av vävstol för brickvävning än vad jag gör (se här). Hon har konstruerat och byggt den själv. En av de stora fördelarna är att hon använder damastlod för att spänna varpen och att hon arbetar med brickorna stående, de står på en liten låda där man kan ha skyttlar, garn och lite annat man kan behöva, mycket praktiskt. Detta är en bild från den senaste brickvävarträffen - vi är några stycken som ses för att väva med brickor ett par gånger i året.
Eva är en mycket duktig brickvävare och dessutom arbetar hon systematiskt. Här är ett lite urval av hennes provvävar - alla snyggt namnade med tekniken det gäller och iordninggjorda så att de passar i en låda. För mig som kanske lägger proverna i en plastficka är bara det imponerande.

Här närbild av ett av Evas exempel på teknikprov, just detta är dubbelsidig väv eller dubbelväv som många lite slarvigt kallar det (det är inga dubbla lager och bara ett inslag). Det är en av de relativt sätt enklare teknikerna men med Evas mönster med alla knutar och flätningar blir de mycket dekorativa.

1 kommentar:

slöjdLena sa...

Vilka underbara vävar, helt fantastiska.