lördag 5 december 2009

ny dator, nytt bildprogram och inte mycket tid...

Det är inte så helt lätt att lära sig allt det här på en gång därav den relativa tystnaden här på bloggen. I stället for det fyndiga inlägget om knyppling som jag hade tänkt skriva, får det bli om mat...


...men frys-skadade räkor var förstås ingen höjdare ;-) Inlägget om knyppling, om knytning och andra band kommer förhoppningsvis senare når jag har fått i gång scannern. Jag har läst Christina Malmbergs avhandling om knyppling och funderar kring fri knyppling (dvs när man inte använder mönster), brickvävning, flätning och alla andre textila tekniker där det knyts och vrids med enkla hjälpmedel. Avhandlingen är tyvärr utsålt men den finns på bibliotek.

Men mat var alltså temat här idag ;-) Det här är en jättegod turkisk maträtt som den skall vara - det är ugnsbakade auberginer med ris och yoghurt. Just nu läser jag också en bok om islamsk arkitektur med många snygga textila mönster. Den boken får ni nog också höra mera om så snart jag hinner få ordning på kamera, dator och skanner.. och livet i allmänhet då :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

l?rt en masse

textil sa...

Trevligt att höra - tack!