lördag 11 april 2009

Öströö fårfarm

Gårdagens utflykt gick till Öströö fårfarm i Tvååker - mycket sol, många vitsippor och så en hel del får förstås.


På fårfarmen finns butiker som säljer mat och hantverk. Jag köpte 100 gram ull som var till tovning sades det. Jag skall förstås testspinna de 100 grammen jag köpte :-) Just det här fåret ger nog ingen bra ull för handspinning - det har tydligen stått på huvudet i maten.Öströö fårfarm har gotlandsfår, eget slakteri, kafe, hantverks och delikatessbutiker. Och ett mycket rent, ljust och publikvänligt fårstall.Inne i fårstallet får publiken stå på en galleria med utsikt över fåren. Man kan få se lamningar om man har tur - och tid. 52 lamm har kommit men de väntar sig över 800 lamm i vår.Utsikt från gallerian med 460 tackor här och snart 800 lamm.

2 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Jeg har ikke hatt tid til å besøke blogger den seneste tiden, men skal prøve å ta igjen det tapte snart. Öströö er jo veldig fint.

Jeg har også vært der, men for å se hvordan fårhuset er bygd og fordeler/ulemper med konstruksjonen. De har jo en helt egen løsning på det meste, og det er jo spennende, men dyrt om man ikke har de rette kontaktene.

Vi var så heldige å få en helt egen privat omvisning og så på foderbord, vannforsørgelsessystem og de spesialbygde grindene de bruker.

textil sa...

Ja, jag kan tänka mig att vi inte tittade på samma saker :-)
Men fint var det där - vitsipporna blommade, kaffet var gott, solen sken och många söta lamm. En mycket trevlig utflykt!